2008/04/21

Lisää mustavalkoista - Mera det svarta & vita

Täytyy vielä näyttää tämä mahtava puulaatikko, joka sekin on mistäs muualtakaan kuin kirpputorilta! Hintakaan ei päätä huimannut, sillä maksoin tästä erinomaisesta lehtilaatikosta vaivaiset kaksi euroa. Se vaatii ehkä tosin hiukan työstöä - ajattelin lähinnä hiekkapaperia, jotta lopputulos olisi mahdollisimman shabby chic... =)

Samalla hinnalla sain myös viimeisessä kuvassa näkyvän ison, puisen kynttilänjalan, jonka olen jälleen asiaankuuluvasti maalannut valkoiseksi. Eli pienellä rahalla jälleen iso ilo - mitä ei tosin voi sanoa päällimmäisestä Vackre hjem & interior -lehdestä, josta sain pulittaa melkoisesti. No, onneksi Blossom-putiikki tätä tänne toimittaa - sopii hyvin silloin tällöin ostettavaksi luxus-tuotteeksi, josta kyllä on paljon iloa ja inspiraatiota siitäkin!

Ja, en loppisfynd till...hittade nämligen den här underbara trälådan häromdagen för bara två euro. Billigt va?! Den passar superbra för mina inredningstidningarna - den nyaste är Vakre hjem & interior som man hittar ganska sällan här i Finland. Lådan skall ännu fixas med lite sandpapper - vill ha den där fina shabby looken...bara jag hittar tid! Ha en bra dag!

Yksityiskohtia - detaljer

Tässä on vielä muutama lähikuva keittiöstä: liitutaulu on kirpputorilöytöjä, vaikkakin siitä tuli nykyisenlainen vasta kolmen valkoisen maalikerroksen ja niinikään kolmen liitutaulumaalikerroksen jälkeen. Jalallisen vadin olen myös maalannut. Lihanjauhinta (?) ehdin silmäillä kanttiskirpparillani pariinkin otteeseen, mutta lopulta sen patinoitunut kermanvaalea väri ja loistava kunto saivat puolelleen. Olen vähän vältellyt näiden vanhojen vain koristekäyttöön tulevien esineiden ostamista, kun ne helposti tuovat sellaista museomaista tunnelmaa. Poikkeus vahvistaa kuitenkin sääntöä ja kukapa tietää, ehkä tälle jonain päivänä löytyykin tarvetta..?

Lasit ovat miehen kilpailupalkintoja ja löytyivät sattumalta, kun kävin läpi kirpputorille (tällä kertaa myyntiin, heh heh) menevää tavaraa. Vuosi sitten ne olisivat saaneet lähteä, mutta nyt otin ne suoraan arkikäyttöön. Kesällä näistä voi vaikka juoda viiniä italialaiseen, mutkattomaan tapaan... Sitä odotellessa.

Joo, ja ostin minäkin nyt tällaiset feikit foppa-tossut. Ensin harmittelin, kun omaa kokoa löytyi vaan tuona mustana värinä, mutta sittemmin olen ollut hankintaan tosi tyytyväinen, kun nämä kuitenkin lojuvat sisällä takaoven edessä. Joku pinkki olisi pistänyt jatkuvasti silmään, mutta nämä mustat ikään kuin sulautuvat muuhun kalustukseen. Eli se näistä tossuista. =)

Visar några bilder till från köket: de flesta sakerna är loppisfynd som jag har fixat och målat mer eller mindre. Och foppa-toflor - måste bara älska dom...





Vihdoin - äntligen!

Kuinkahan kauan tämä projekti lopuksi oikein kestikään - nimittäin keittiönsohvan kunnostaminen ja maalaaminen käyttökuntoon? En jaksa sitä enää edes muistella - pääasia, että sohva on nyt paikallaan ja ah, ihanampi kuin osasin kuvitella!

Yhtäkkiä muutkin palaset loksahtivat sen myötä kohdalleen, kun löysin kirpparilta kuvassa näkyvän verhokapan (naurettavalla 1,40 eurolla!) jalallisen puuvadin (4 e), taulun (2 e) sekä muuta pientä. Kaikki ovat vaatineet enemmän tai vähemmän työtä, joten aikaa on keittiöprojektiin kulunut ihan kiitettävästi. Lopputulos miellyttää kuitenkin sen verran, että mitäpä tuo haittaa - mahtavaa, että vihdoin on löytymässä se tyyli ja ne asiat, joita olen hakenut!

Seuraavassa lisäyksessä vielä yksityiskohtia keittiöstä...

Ja, vad kan man säga - är så nöjd och lättad att köksoffan är äntligen färdig och...hemma! Gardinerna är loppisfynd (bara 1,4 eur!) samt tavlan (2 eur) som jag målat och fixat. Mera detaljer följer i nästä tillägget...